Українцям, які проживають на тимчасово окупованих територіях та не можуть особисто звернутися до органів Пенсійного фонду, автоматично призначатимуться пенсії.

Серед українців багато тих, хто за своїм бажанням чи через обставини вирішив залишитися на тимчасово непідконтрольних територіях, але держава виплачує всі пільги та пенсії, незважаючи на війну. Тому таким особам теж належать гроші, а призначатимуть їх автоматично.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Це передбачено у законі "Про внесення зміни до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" про призначення пенсії особам, які проживають на тимчасово окупованій території чи території, де ведуться бойові дії". Його ухвалили у Верховній Раді 20 березня 2023 року.

Українцям призначатимуть пенсію в період дії військового стану, а також протягом трьох місяців після його припинення чи скасування. Незалежно від того, в яку дату було подано звернення.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Кому та як призначать пенсію:

  • за віком - від дня, наступного за днем ​​досягнення пенсійного віку;
  • по інвалідності - з дня встановлення інвалідності;
  • у зв'язку з втратою годувальника - від дня, наступного за днем ​​смерті годувальника;
  • за вислугу років — з дня, що настає після дня звільнення з роботи, яка дає право на таку пенсію, але не раніше 24 лютого 2022 року.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Нагадаємо, українці отримали право оформити пільги на оплату холодної води: як це зробити

Раніше ми писали, як українці можуть збільшити свою майбутню пенсію, отримуючи мінімальну зарплату: відповідь від ПФУ