Митрополит Київський та всієї України Єпіфаній вирішив прокоментувати останні події, пов'язані з "переїздом" УПЦ МП із Печерської лаври.

Він закликав учасників акцій, які домагаються виселення московського патріархату зі святої обителі, демонструвати обачність та уникати провокацій.

Митрополит Єпіфаній, фото: Facebook
Митрополит Єпіфаній, фото: Facebook

"Я знову закликаю всіх наших вірних і всіх, хто бажає добра Української Церкви, зберігати виваженість, бути мудрими, не вдаватися до злих дій навіть заради доброї мети", - зазначив Єпіфаній.

Він наголосив, що недоброзичливці України мають на меті спровокувати релігійні протиріччя серед народу, а тому нашим головним завданням є дотримання згоди та єдності. А ще Митрополит додав, що ПЦУ прагне звільнити Лавру "не від ченців чи учнів духовної школи", а від удавання "російського світу" та служіння президенту РФ.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Епіфаній та Залужний, фото: Facebook
Епіфаній та Залужний, фото: Facebook

"Також хочу звернутися до громадськості: засуджуючи "російський світ" не слід зневажати святість самої Лаври - це наша духовна святиня, до якої слід ставитися з повагою", - заявив Єпіфаній.

Це, зокрема, відповідь на те, як поводилися люди навколо Лаври, коли почали танцювати біля фанатичної віруючої УПЦ МП, яка стояла навколішки.

Нагадаємо, у Швейцарії раптово знайшли екснардепа ОПЗЖ Новинського: водить богослужіння і не поспішає до Києва.

Як повідомляв "Знай.uа", Ломаченко знову виступив на підтримку московських попів: шанувальники "російського світу" прибігли аплодувати

Знай.ua писав, Хмельницький розхитує через побиття військового в церкві УПЦ МП: біля храму збираються люди і поліція, мер видав розпорядження