До обов'язків українців входить оплата комунальних послуг, незважаючи на війну, а підвищення тарифів заборонено мораторієм уряду в період дії військового стану та ще 6 місяців після його закінчення.

Кабмін вирішив зберегти пільгову ціну газу для виробників тепла, бюджетних організацій та гуртожитків виключно на місяць – до 30 квітня 2023 року.

Нафтогаз, фото з пресслужби
Нафтогаз, фото з пресслужби

Це означає, що "Нафтогаз" надав цим споживачам ресурс за старою ціною. До кінця місяця діятимуть такі тарифи:

  • тепло та гаряча вода для населення – 7,42 тис. грн за 1000 кубометрів з урахуванням ПДВ,
  • для установ бюджетної сфери – 16,39 тис. гривень за 1000 кубометрів, також із урахуванням ПДВ.

Також Нафтогаз продовжить постачати послуги підприємствам, установам, організаціям, на балансі яких знаходяться гуртожитки та/або інші житлові будинки, де постійно або тимчасово проживають побутові споживачі. Тариф до кінця квітня – 7,42 гривні за кубометр.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Лічильник газу, скріншот: YouTube
Лічильник газу, скріншот: YouTube

Поки що невідомо, які тарифи встановить уряд для споживачів у майбутньому. Проте експерти прогнозують подорожчання, зокрема, Олег Попенко. За його словами, тариф на газ може піднятися в середньому до 11-12 гривень.

Нагадаємо, святковий стіл збідніє? Українцям розповіли, чи подорожчають продукти перед Великоднем 2023 року

Раніше ми писали про те, що тариф на холодну воду: експерт розповів, як добиватися якісних послуг

Як повідомляв Знай.ua, як українці можуть збільшити свою майбутню пенсію, отримуючи мінімальну зарплату: відповідь від ПФУ