Для того, щоб вийти на заслужений відпочинок в Україні, громадяни повинні мати необхідну кількість років стажу. Проте, деякі українці отримуватимуть "заслужені виплати" незалежно від наявності страхового стажу.

Про це стало відомо завдяки новій публікації прес-служби Мінреінтергації.

Пенсіонерки, кадр з відео
Пенсіонерки, кадр з відео

Дані нововведення торкнуться членів сімей громадян України, які зникли безвісти. У міністерстві повідомили, що в Україні було вирішено питання із соціальною допомогою родичам загиблих військовослужбовців, а також тих, хто перебуває в полоні.

Проте велика категорія громадян не отримувала належної соціальної підтримки. Це стосується родичів зниклих безвісти.

Популярні новини зараз
"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами З червня українці отримають нову допомогу: треба поквапитись з оформленням Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

На жаль, війна принесла в Україну горе та страждання не лише сім'ям загиблих, а й тим, хто не знає, де перебувають їхні рідні та що з ними сталося.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

У більшості випадків цих людей також, на жаль, немає в живих, проте поки їхній посмертний статус не підтверджений, вони вважаються зниклими безвісти.

Влада прийняла рішення подбати про те, щоб їхні рідні бодай менше відчували фінансовий дискомфорт від втрати годувальника.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

В Україні планують створити Єдиний реєстр осіб, які зникли безвісти за особливих обставин. Зокрема, до реєстру вноситимуть дані як цивільних, так і військових. Тобто з моменту внесення людини до цього реєстру її родичам призначатимуть пенсію.

У міністерстві зазначили, що такі соціальні виплати сім'ї, які втратили годувальника, отримуватимуть незалежно від того, чи був страховий (пенсійний) стаж у зниклої особи.

При цьому кошти нараховуватимуться за весь час, за який зберігатиметься правовий статус зниклої особи.

Нагадаємо, українцям розповіли важливу новину про тариф на газ: діятиме лише до 30 квітня.

Раніше повідомлялося, скільки коштуватимуть пологи в Україні: є платні та безкоштовні послуги.

Також, як влаштуватися працювати під час воєнного стану: чи необхідно військово-обліковий документ.