Акциз на алкогольні вироби підвищать влітку 2023 року. Це відбудеться в рамках зобов’язань перед Міжнародним валютним фондом.

Підвищення акцизу на алкоголь полягає у боротьбі з тіньовим ринком та удосконаленням адміністрування обігу підакцизних товарів, у такому випадку — етилового спирту, відповідно до директив ЄС. Про це розповів голова комітету ВР з питань податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Алкоголь дорожчає: фото з відкритих джерел
Алкоголь дорожчає: фото з відкритих джерел

"Щодо акцизів на алкоголь, є урядовий законопроєкт як частина зобов’язань перед МВФ, який, серед іншого, передбачає підвищення з 1 липня 2023 р. акцизу на вина та інші зброджені напої міцністю від 1,2% до 22% (+45%, з 8,42 до 12,23 грн літр). Поки що це всі анонсовані ініціативи", — сказав нардеп.

Заходи з підвищення акцизних зборів на алкогольну продукцію йдуть паралельно з підвищенням акцизу на пальне та тютюн.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Гетманцев додав, що не виключає, що у рамках заходів з фіскальної консолідації і середньострокової стратегії доходів знову прийдеться повертатися до питання підвищення акцизів на алкоголь.

Раніше ми писали, що у Кабінеті Міністрів України вирішили, що зниження податків стало "величезною помилкою", оскільки це не вплинуло на ціну палива, а лише збільшило заробіток трейдерів.

Нагадаємо, ми писали, що у фурах "Roshen" знайшли контрабандні цигарки у ЄС.

Як повідомляв "Знай.ua" бензин майже по 60: що буде з цінниками на АЗС після повернення довоєнних податків на пальне.

Також "Знай.ua" інформував, подорожчання неминуче: українських водіїв попередили про підвищення цін на бензин та солярку.