Від початку повномасштабної війни в Україні мільйони жінок, дітей та пенсіонерів виїхали з країни до безпечних країн.

Дехто з цих людей навіть розмірковує про можливість там залишитися назавжди. Однак, при цьому, у них виникає питання – як буде організовано здобуття українських пенсій за кордоном.

Пенсіонерки, кадр з відео
Пенсіонерки, кадр з відео

Експерти Пенсійного фонду України роз'яснили, що під час від'їзду пенсіонера за кордон на постійне проживання пенсія припиняється. І це цілком логічно.

Міграційна служба надає інформацію Пенсійному фонду щодо осіб, які зареєструвалися на постійне проживання за кордоном, після чого нарахування пенсії припиняється.

Популярні новини зараз
Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Пенсіонерка, фото: Знай.ua
Пенсіонерка, фото: Знай.ua

Крім того, пенсіонер може звернутися до Пенсійного фонду з відповідною заявою та документами, що підтверджують виїзд на постійне проживання за кордоном, та отримати пенсію протягом шести місяців, починаючи з місяця, що настає за місяцем зняття з обліку за місцем проживання в Україні.

Це передбачено статтею 51 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне забезпечення".

"Під час перебування за кордоном пенсія виплачується у тому випадку, якщо це передбачено міжнародним договором України, згода на обов'язковість якого надана Верховною Радою України", - йдеться у цій статті.

Нагадаємо, українцям спишуть борги за світло, воду, газ та опалення: у Кабміні готують звернення

Як повідомляв "Знай.uа", у ПФУ відповіли, якою має бути мінімальна пенсія у 65-річному віці

Знай.ua писав, українцям без стажу виплачуватимуть пенсії: у Кабміні ухвалили доленосне рішення