Мешканців застарілих будинків або тимчасово відселятимуть у маневрове житло, або одразу дадуть їм квартиру в іншому будинку.

Законопроєкт № 6458, який був внесений урядом і прийнятий за основу в жовтні 2022 року, передбачає реконструкцію та інвестиції в такі будівлі, оскільки їх експлуатація становить загрозу для життєвого середовища мешканців.

Хрущовка, скріншот: Youtube
Хрущовка, скріншот: Youtube

У пояснювальній записці зазначають, що в Україні є низка проблем із "застарілим" фондом, які потребують розв'язання.

"В Україні наявна велика кількість об'єктів житлового фонду, граничний строк експлуатації яких закінчився або збігає. Загальна площа застарілого житлового фонду за даними Державної служби статистики (станом на 01 січня 2017 року) складає 4,33 млн м3", - пояснюють ініціатори законопроєкту. — йдеться у документі.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Хрущовка, фото: Unian
Хрущовка, фото: Unian

Законопроєкт створює основу для реконструкції та інвестування таких будинків, одночасно розв'язувати питання прозорої взаємодії між місцевою владою та забудовниками, а також проведення конкурсів на реконструкцію.

Знесення застарілого житла є давньою проблемою в Україні, де багато мешканців живуть у багатоквартирних будинках, яким понад сто років. Новий закон має на меті розв'язувати цю проблему, стимулюючи реконструкцію застарілого житлового фонду, тим самим покращуючи умови проживання мешканців та забезпечуючи їхню безпеку

Нагадаємо, ми писали, що елітне житло, транспорт та землі з 90% знижкою: брат заступника голови ОП Андрія Смирнова вдало збагачується у розпал війни.

Як повідомляв "Знай.ua" власники квартир у новобудовах змушені довше сидіти без світла: чому на них не розповсюджується графік відключень.

Також "Знай.ua" інформував, в Україні відновили понад 50% будівництв: ціни на нерухомість злетіли в космос, експерти назвали причини.