В Україні очікується стабілізація ситуації на ринку овочів за рахунок збільшення обсягів вирощування на Одещині, а також у центральних та західних регіонах. Відповідно цінники знижуватимуться. Про це заявив голова комітету ВР з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду, повідомляється на сайті Верховної Ради.

В Україні прогнозується зниження вартості овочів "борщового набору", зокрема моркви та цибулі, які побили вже всі цінові рекорди. До цього хочуть дійти шляхом збільшення обсягів вирощування овочів.

Ціни на овочі, скріншот: YouTube
Ціни на овочі, скріншот: YouTube

"Фермери з тих регіонів, де раніше овочі не висаджували, вже готуються розпочати цей процес. Адже минулого року ми зіткнулися з дефіцитом моркви та цибулі, третина якої попадала на ринки Херсонщини", - зазначив Олександр Гайду.

Депутат заявив, що наприкінці літа та восени, коли буде зібрано новий урожай, пропозиція на ринку овочів збільшиться і це сприятиме зниженню цін.

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Супермаркет, овочі: фото Знай.ua
Супермаркет, овочі: фото Знай.ua

Крім того, він додав, що в Україні не буде проблем із гречкою, адже минулого року посіви були збільшені і за рахунок цього вдалося сформувати резерви. З більшою ймовірністю, цінники на гречку не змінюватимуться.

Раніше портал Знай повідомляв, популярні овочі для весняного салату подешевшали: скільки хочуть за молоду капусту та огірки в українських супермаркетах.

Також наш портал інформував, супермаркети неприємно здивували новими цінами на зелень: петрушка та кріп на вагу золота.

Крім того, ми писали, що в Україні знову подорожчало молоко: які ціни в супермаркетах і де можна купити дешевше.