За інформацією, опублікованою пресслужбою «Укренерго» станом на 7 квітня, дефіциту енергії в енергосистемі не зафіксовано.

Однак, в деяких регіонах України енергосистема працює ненадійно. За даними енергетиків, на цю мить виробництво електроенергії повністю задовольняє потреби споживачів, тому відключення електропостачання не передбачається.

«Тому просимо ощадливо споживати електроенергію та, за можливості, рівномірно розподіляти використання потужних приладів упродовж доби», – йдеться у повідомленні.

Крім того, вранці 7 квітня на Черкаській ТЕЦ трапилась аварія, розповів мер міста Анатолій Бондаренко.

«Мені зателефонував директор Черкаської ТЕЦ і повідомив, що всередині станції сталася аварія на мережі ТЕЦ. Тому зараз фактично зупиняється робота з подання тепла, гарячого водопостачання», – зазначив Бондаренко.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Також стало відомо, що в Чернівецькій області погода стала причиною пошкоджень на розподільчих мережах. Це призвело до значного зниження надійності електропостачання більшості регіонів. Крім того, повідомляється, що Черкаська теплова електростанція планує зупинитись на позаплановий ремонт.