ДТЕК київські електромережі надсилає повідомлення з проханням надіслати копію ІНН та копію паспорта, експерт не радить це робити

ДТЕК Київські електромережі масово розсилають листи з проханням надати вказані документи на електронну скриньку Це пояснюється необхідністю актуалізувати інформацію по договору на розподіл електроенергії на вимогу державного регулятора.

Шахрай. Фото: скріншот youtube
Шахрай. Фото: скріншот youtube

Шановний клієнт! Просимо надіслати копію ІНН та копію паспорта (1,2,11 сторінки) або ID картки на електронну скриньку kem-ipn@dtek.com. Це необхідно щоб актуалізувати інформацію по договору на розподіл електроенергії на вимогу державного регулятора НКРЕКП, - йдеться у повідомленні.

Експерт з житловокомунальних послуг, Олег Попенко розмістив таке оголошення на своїй сторінці та зауважив, що навіть, якщо цього вимагає ДТЕК, робити цього не потрібно. Також його цікавить чи знає про такі дії київських електромереж Нацкомісія та чи погодила такі розсилки.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати
Показати ще

Нагадаємо, що за допомогою копії паспорта та ідентифікаційного номеру можна оформити кредит.
Тож передавання таких даних виглядає принаймні дещо загрозливо, вберегти вас від втрати власних коштів може твереза голова та, відповідні дії.

Нагадаємо, ми писали, що поки українець спав, з його картки "ПриватБанку" випарувалися долари: під час техробіт ніхто не "захистив".

Як повідомляв "Знай.ua" Monobank загнав українців у борги по комуналці, навіть крутий додаток не допоміг.

Також "Знай.ua" інформував, українці скаржаться, що "Київстар" списує гроші, не підключаючи пакет послуг за тарифом.