Українці, які є волонтерами та постраждали, надаючи допомогу ЗСУ чи іншим силовим структурам під час війни, зможуть отримати від держави одноразову грошову допомогу. Про це повідомляє член Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради Ніна Южаніна.

На одноразову грошову допомогу можуть розраховувати волонтери, які надавали допомогу воїнам ЗСУ чи іншим силовим структурам та внаслідок поранення стали особами з інвалідністю (контузії, травми чи каліцтва).

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Водночас передбачено фінансову допомогу сім'ям загиблих волонтерів, які втратили життя під час заходів щодо забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв'язку з військовою агресією росії.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Зазначається, що попередня редакція ухвали передбачала фінансову допомогу у разі поранення або загибелі волонтера в районі проведення АТО.

Потерпілі волонтери або члени їхніх сімей, у разі загибелі, отримуватимуть одноразову допомогу з резервного фонду державного бюджету.

Виплати волонтерам
Виплати волонтерам

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у відділенні "Укрпошти" чи на карту: українці можуть отримати 6600 грн допомоги, хто може претендувати.

Також наш портал інформував, що все залежить від того, скільки часу працюєш: у Пенсійному фонді пояснили, як розраховують страховку у разі нещасного випадку на роботі.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "Держава має брати витрати пенсіонера на себе": у ПФУ зізналися, кому збільшили виплати на 500 гривень .