Жозефіна Міхалюк — 80-річна мешканка Альберта (канадської провінції), яка встановила дивовижне досягнення, яке потрапило до Книги рекордів Гіннесса.

Як виявилось, жінка здала понад 96 літрів крові за все своє життя. І тепер ця інформація була опублікована на офіційному сайті довідника.

Жозефіна Міхалюк, фото: Guinnessworldrecords
Жозефіна Міхалюк, фото: Guinnessworldrecords

Міхалюк почала стала донором крові ще далекого 1965 року, у 22-річному віці, і продовжує цю шляхетну справу до цього дня.

"Я відчуваю, що є те, що можна віддати. Я можу поділитися цим з людьми, яким це потрібно", - заявила жінка похилого віку.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Відомо, що Жозефін Міхалюк має першу позитивну групу крові, а вона дуже затребувана в медичних закладах. Більше того, незважаючи на те, що жінці 80 років, за її словами, вона не має наміру припиняти здачу крові, стверджуючи, що після кожної процедури відчуває збільшення енергії.

"Має бути набагато більше людей, які це роблять. Кров потрібна, щоб рятувати життя", – зазначила пенсіонерка.

Жозефіна Міхалюк, фото: Guinnessworldrecords
Жозефіна Міхалюк, фото: Guinnessworldrecords

Попередній рекорд належав Мадхурі Ашоку Кумару з Індії. Він становив 55 літрів, що на 41 літр менше, ніж у Жозефіни. А зараз донорство особливо важливе в Україні, бо триває повномасштабна війна – щодня воїни ЗСУ одержують поранення, іноді критичні. І їм дуже потрібна хоч би така "підтримка".

Нагадаємо, дівчина створила найбільшу перуку у світі, але її ніхто не оцінив: "Це людина переді мною в кінотеатрі"

Як повідомляв "Знай.uа", Михайло Поплавський допоміг українській пісні увійти до Книги рекордів Гіннеса: "Переповнює почуття гордості"

Знай.ua писав, "забарвлено 200% тіла": у самого татуйованого чоловіка у світі вкриті фарбою ясна і "причандал"