Приготування та закупівля продуктів до Великодня ніколи не були дешевими, але цього року все ще більше ускладнилося для українців. Ціни злетіли дуже високо, а майже всі причини цього – російська агресія. Проте експерт прогнозує, що не варто очікувати стрімкого зростання цін.

Перед Великоднем у супемаркетах продукти можуть подорожчати в межах 5-7%, за прогнозом члена Економічного дискусійного клубу Олега Пендзіна. В ефірі "Ми-Україна" він зазначив, що ціни у передсвяткові дні стримуватимуть те, що минулого року реальні доходи українців відчутно скоротилися – на чверть.

Продукти, Великдень, скріншот: YouTube
Продукти, Великдень, скріншот: YouTube

"Чекати карколомного зростання цін в останній тиждень перед Великоднем не варто. І 5-7% - це наш такий прогноз, але він локальний. Думаю, що ціни будуть триматися на тому ж рівні", - поділився прогнозом експерт.

Інші експерти дотримуються такої ж думки. Зокрема, експерт Київської школи економіки Павло Мартишев переконаний, що перед святом суттєвого подорожчання курятини та яєць не буде, а зростання загалом спричинене об'єктивними причинами.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Однак овочі зможуть дозволити собі не всі доти, поки на ринок не почне надходити продукція з відкритого ґрунту.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, цитрусовий бум: супермаркети знизили ціни на популярні фрукти, що стало доступніше

Раніше ми писали про те, що тариф по 90 гривень і багато безкоштовних хвилин: lifecell, Київстар та Vodafone нарешті дали вигідні пакети послуг

Як повідомляв Знай.ua, виплата у три місяці та разовий переказ: хто з українців може отримати гроші