Ціни на продукти харчування вже довгий час вражають українців, але напередодні Великодня вони традиційно злетіли ще вище, оскільки збільшився попит. У сумі цього року за великодній кошик доведеться заплатити на 24,4% більше, ніж минулого. Але вже після свята ми нарешті побачимо здешевлення.

Заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук в ефірі 1+1 повідомив, що після Великодня очікується спад цін на продукти. Зокрема, це стосується цибулі, яка восени минулого року встановила рекорд і стала буквально "золотою". Яйця теж мають подешевшати.

Цибуля в супермаркеті, фото darakchi
Цибуля в супермаркеті, фото darakchi

"Після Великодня ми бачитимемо зниження цін на низку продуктів. Яйця повинні подешевшати, тому що вже такого піку ажіотажності не буде. Тим більше, ми переходимо в теплу пору року, тому виробництво яєць збільшуватиметься", - заявив експерт.

Українцям уже неодноразово говорили, що до літа ціни мають стабілізуватися. Марчук також прогнозує, що ближче до кінця травня на ринках і в супермаркетах почнуть дешевшати овочі. Це пов'язано з появою продукції з відкритого грунту.

"Пройдемо Великдень - буде потихеньку в нас ціна падати", - запевнив заступник голови Всеукраїнської аграрної ради.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, обібрали до нитки: українку залишили без копійки в Ощадбанку, викравши 9 000 грн з рахунку

Раніше ми писали про те, що до Великодня ціни на цибулю можуть злетіти на 3-4%: коли українці нарешті побачать здешевлення

Як повідомляв Знай.ua, 7 тисяч на руки: українські пенсіонери можуть отримати нові виплати