Вже незабаром українці відзначатимуть Великдень і напередодні свята у супермаркетах активно зростають ціни на продукти, зокрема популярні овочі. Так, наприклад, огірки, які нещодавно подешевшали, знову злетіли в ціні. Деякі сорти пропонуються дорожче за 200 гривень за кіло. Про це свідчать дані моніторингу на порталі Мінфін.

Звичні українцям овочі за час повномасштабної війни зросли у ціні в кілька разів. Наприклад, огірки вже у прямому значенні слова на вагу золота. З настанням весни ціни на овоч трохи знизилися, але напередодні Великодня знову відбулося подорожчання.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Так, станом на 11 березня огірок у середньому пропонується по 199 гривень за кілограм, що майже на 60 гривень дорожче, ніж було у березні. Гладкі огірки продаються за дещо меншою ціною, ніж у березні, але цінник все одно рекордний – 134,93 гривні за кіло. Тепличні огірки змінилися в ціні не суттєво – 121,60 гривні, що на 2,21 дешевше.

Ціни на огірки. Фото: скрін Мінфін
Ціни на огірки. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Колючі огірки пропонуються покупцям за середньою ціною 229,90 гривні за кілограм, що на 36 гривень дорожче, ніж місяцем раніше. Не сильно відстають огірки "Естафета" – за кілограм доведеться викласти в середньому 223,90 гривні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, до Великодня ціни на цибулю можуть злетіти на 3-4%: коли українці нарешті побачать здешевлення.

Також наш портал інформував, що молочні продукти подорожчали перед Великоднем: скільки тепер коштує літр молока.

Крім того, ми писали, цінники на майонез та кетчуп зашкалюють: як змінилася вартість популярних соусів у квітні.