Для наших читачів, які зацікавлені у темі молочної продукції та цін на товари цієї категорії, є важливі новини. Справа в тому, що станом на другий тиждень квітня 2023 року ціни всіх біржових товарів, молоко та знежирене молоко – знижуються.

Напередодні православного Великодня на внутрішньому ринку знизився попит на свіжі молочні продукти. Експерти кажуть, що експорт демонструє слабку динаміку, а склади просто заповнені.

Про це стало відомо завдяки повідомленню порталу "AgroReview".

Молочка, скріншот: YouTube
Молочка, скріншот: YouTube

Згідно з відкритою інформацією, на молочному ринку Євросоюзу минулі тижні також були неактивними. Мінусовий результат індексу цін на молочну продукцію Global Dairy Trade (GDT) та передсвяткові плани операторів вплинули на те, що молоко на споті тримається низьких позначок (під 30 євроцентів у базових показниках, прийнятих в Україні), а вартість сухого молока та олії знизилася.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Але для українських виробників є і позитив – первинний ринок сирого молока продовжує триматися на високих вартісних відмітках.

Молочка, скриншот: YouTube
Молочка, скриншот: YouTube

Тренди порівняння з ЄС незмінні: у ЄС невигідно виробляти сухе молоко та олію з молока первинного ринку, але вигідно із сировини вторинного ринку (споту), в Україні – маржа негативна у будь-якому варіанті.

На тижні 3-7 квітня різниця вартості українського сирого молока на споті проти ЄС становить +20% (попередній тиждень також +20%), різниця ЕМ СЗМ/масло становить -17% (попередній тиждень -20%).

Нагадаємо, молочні продукти подорожчали перед Великоднем: скільки тепер коштує літр молока.

Раніше повідомлялося, що має бути на Великдень у кошику і чому не можна брати сіль, фрукти та алкоголь у церквах.

Також, що не можна їсти в останній тиждень перед Великоднем: правила по днях Страсного тижня.