Для всіх наших дорогих читачів, котрі уважно стежать за своїми платіжками по комуналці, є дуже важливі новини. Вже цього місяця побутових споживачів чекають нові тарифи на воду, подорожчання відбудеться у два етапи.

На жаль, після підвищення тарифу, в середньому одна сім'я платитиме за воду більше на 30-70%. Однак є і хороша новина - тариф на електрику поки що не підніматиме.

Про це стало відомо завдяки сюжету одного із українських телеканалів.

Тарифи на воду, скріншот: YouTube
Тарифи на воду, скріншот: YouTube

НКРЕКУ має надіслати вже нові платіжки спочатку з квітня, а потім із 1 липня. У середньому підвищення у рамках першого етапу (квітневе) становитиме 12,3%, а другого (липневе) – 14,1%.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

В Українській столиці у квітні кубометр води може подорожчати з 30,38 до 38,1 грн, а у липні – до 40,4 грн. Припустимо, сім'я використовує в середньому 5 кубів: у березні доведеться заплатити за воду 151,9 грн, у квітні – 190,5, а у липні – вже 202 грн. Тобто щомісячна сума у ​​платіжці внаслідок двоетапного подорожчання збільшиться на 50,1 грн.

Тарифи на воду у 2023 році, дані: НКРЕКП
Тарифи на воду у 2023 році, дані: НКРЕКП

У Львові зараз кубометр води коштує 25,88 грн., з квітня ціна складе вже 27,9 грн., з липня – 28,62 грн. У результаті в липні за 5 кубів доведеться платити 143,1 грн, що на 13,7 грн більше за поточну вартість. Але Львів та Київ – великі міста з відносно невисоким тарифом на воду.

Тарифи на воду, скріншот: YouTube
Тарифи на воду, скріншот: YouTube

У Дрогобичі вже зараз кожен кубометр холодної води коштує 43,46 грн. У квітні ціна становитиме вже 51,6 грн, а у липні - 57,8 грн за кубометр. Сім'я, яка використовує 5 кубів води, зараз платить 217,3 грн., а в липні заплатить на 71,7 грн. більше - 289 грн.

Нагадаємо, Кабмін українцям обіцяє списати борги за комуналку, кого стосується.

Раніше повідомлялося, що на платіжки за воду вже дивитися не хочеться: коли в Україні пройде новий етап підвищення тарифів.

Також, Укрпошта обіцяє доставляти посилки у вісім разів швидше, українці продовжують скаржитися: "По півдня у черзі".