В Україні продовжується війна і на тлі цього продукти харчування хоч і не так стрімко як це було торік, але все ж зростають в ціні.

За даними Держстату, за минулий рік ціни на продукти харчування в країні зросли на 26,6%. Буквально щоденне подорожчання життя стало сумною буденністю для українців, проте звикнути до неї все ж непросто.

Курятина, скріншот: YouTube
Курятина, скріншот: YouTube

З квітня 2022 року вартість усіх видів м'яса та птиці в Україні зросла на 25-55%. При цьому, курятина зрівнялася у ціні зі свининою, а у деяких випадках і з яловичиною.

Згідно з даними Мінфіна, вартість курятини з квітня 2022 року зросла на 25%. Так, у минулому квітні куряче філе від одного з найбільших виробників продукції коштувало 143 грн за кілограм, а сьогодні його вартість складає 180 грн. Курячі яйця також стали рекордсменами за підвищенням ціни, подорожчавши за рік з 30 до 70 грн за десяток.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Скриншот Мінфін
Скриншот Мінфін

Для порівняння, свиняча лопатка за цей час зросла у ціні зі 117 до 171 грн за кілограм, і наразі є доступнішою за курятину, а яловичий гуляш можна придбати майже за тією ж ціною, що й рік тому — вартість м'яса зросла лише на 2 грн – зі 242 до 244 грн за кілограм.

А яловичі ребра за останні 12 місяців навіть подешевшали — ціна на них впала зі 160 до 152 грн за кілограм.

Ціни на м'ясо, фото: Знай.ua
Ціни на м'ясо, фото: Знай.ua

Нагадаємо, ми писали, які продукти харчування можна відправляти "Новою поштою": українцям буде корисно дізнатися.

Як повідомляв "Знай.ua" голодними не залишимося: українські супермаркети оновили ціни на хліб, макарони та борошно.

Також "Знай.ua" інформував, ціни на яйця перед Великоднем почали здавати позиції: вже просіли, але це не кінець.