Для всіх наших читачів, які уважно стежать за своїми платіжками по комуналці, а також вже думають про нову субсидію, є дуже важливі новини.

Справа в тому, що Нацкомісія з регулювання у сфері ЖКП (НКРЕКП) анонсувала "спрощення" отримання громадянами житлових субсидій.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби НКРЕКП.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Регулятор прийняв постанову "Про оприлюднення інформації для користувачів програми житлових субсидій" з метою налагодження більш ефективної комунікації між виконавцями/постачальниками житлово-комунальних послуг та ПФУ та оптимізації процедури доступу таких одержувачів до інформації щодо діючих цін/тарифів на ЖКП.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Таким чином, держава працює над мінімізацією часу, який витрачає людина чи сім'я на призначення соціальної допомоги, та максимально автоматизує процес їх отримання до одного кліку в електронному кабінеті на сайті Пенсійного фонду України або в "Дії", - йдеться у повідомленні.

Оформлення субсидій, скріншот: YouTube
Оформлення субсидій, скріншот: YouTube

Прес-служба пояснила, що такий механізм спрямований на максимальне спрощення процедури звернення та швидке ухвалення рішення про надання соціальних виплат – коли одержувачу житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг не потрібно витрачати час на пошук тієї чи іншої інформації, заповнювати бланки, стояти у чергах, а потім тривалий час чекати на рішення.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Важливо знати, що квітень 2023 року – це останній місяць на рік, коли українцям нараховуватимуть призначені раніше субсидії. Протягом місяця субсидії призначать заново та за потреби перерахують.

Після квітня субсидію не нараховуватимуть тим, хто має борги з комунальних послуг. Українці не матимуть права на субсидію, якщо борг становить понад 680 гривень та прострочений на три місяці.

Нагадаємо, українцям спростять оформлення житлової субсидії: до яких змін потрібно готуватись.

Раніше повідомлялося, одні отримають більше 1000 грн, а інші – нуль: нюанси призначення субсидії на період, що не опалюється.

Також, "хрущовки" під знесення, українці на винос: мешканців старих будинків можуть виселити без їхньої згоди.