Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт, в якому пропонують внести зміни до роботи військово-лікарських комісій.

Зі змістом проєкту закону можна ознайомитися на сайті Верховної Ради у картці документа. Планується закріпити, що окрім ТЦК та СП, військово-лікарські комісії також можуть створюватись при державних та комунальних закладах охорони здоров'я.

Мобілізація в Україні, скріншот: YouTube
Мобілізація в Україні, скріншот: YouTube

По суті, мова йде про те, що після прийняття закону ВЛК в Україні почнуть працювати при звичайних райлікарнях та поліклініках.

Проєкт розроблений з метою врегулювання питання здійснення військово-лікарської експертизи всіма закладами охорони здоров'я сектору безпеки і оборони та функціонування військово-лікарських комісій на базі закладів охорони здоров’я державної та комунальної форми власності, а також з метою захисту прав громадян України, військовозобов'язаних, військовослужбовців та працівників сектору безпеки та оборони, - зазначено в документі.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Мобілізація, скріншот: YouTube
Мобілізація, скріншот: YouTube

Депутати сподіваються, що документ сприятиме підвищенню соціального захисту, а також дозволить усунути низку неузгодженостей в законодавстві, що можуть
призводити до непорозумінь при правозастосуванні.

Нагадаємо, ми писали, що уникнути повістки немає шансів: на росії завили через тотальну диктатуру.

Як повідомляв "Знай.ua" після Великодня почнеться і в Польщі: працюватимуть медкомісії та вручатимуть повістки.

Також "Знай.ua" інформував, які сюрпризи чекають чоловіків при поверненні до України: адвокат пояснив нюанси.