Для наших дорогих читачів, які уважно стежать за своїми особистими фінансами, є цікаві новини. Давно не було інформації, що в Україні хочуть підвищити фінансовий добробут громадян.

Даним питанням вирішили зайнятися у Міністерстві реінтеграції. Насамперед подумали про працівників державних органів на територіях, де продовжуються активні чи можливі бойові дії.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Мінреінтеграції.

Українці, фото: Знай.ua
Українці, фото: Знай.ua

Повідомляється, що зараз готується відповідний законопроект. Як тільки його буде доопрацьовано, його передадуть на розгляд українського уряду.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Як зазначається, підвищити зарплати держслужбовцям планують через роботу у небезпечних для життя та здоров'я умовах, а також необхідність зберегти кадри.

Українці, скріншот: YouTube
Українці, скріншот: YouTube

Щодо розміру підвищення, то він буде відрізнятися для територій, де продовжуються активні бойові дії і де такі дії можливі, оскільки реальні умови праці там відрізняються.

Варто також нагадати, що ще у березні у Верховній Раді зареєстрували законопроект, згідно з яким в Україні планували поетапно підняти рівень мінімальної заробітної плати протягом 2023 року, починаючи з 1 квітня.

Законопроект 8431 передбачав збільшення місячного розміру мінімальної зарплати на кілька етапів: з 1 квітня — 7370 грн; з 1 липня - 8107 грн; з 1 жовтня - 8918 грн.

Нагадаємо, у Європі біженцям треба сплатити податки: Гетьманців бачить "добрий привід" стягнути ще - економіст.

Раніше повідомлялося, українці отримають тримісячну надбавку до пенсії, але із затримкою: у ПФУ розповіли, коли прийдуть гроші.

Також, підвищення цін на електроенергію неминуче: якими будуть ціни та наслідки для населення.