Віруючі відсвяткували великодні свята, проте весь наступний тиждень є чи не найкращим часом, щоб звернутися до Бога.

У цей час слід перейнятися світлими та чистими думками, глибокою вірою та повагою до Бога та всіх святих. У Великдень тижня замість ранкових читають Молитву на Святий Великдень.

Світла седмиця
Світла седмиця

Молитва на Святий Великдень

"Христос воскрес із мертвих, смертю смерть подолав і сущим у гробах, життя дарував. (Тричі). Воскресіння Христове бачачи, поклонимося святому Господу Ісусу, Єдиному безгрішному. Хресту Твоєму поклоняємося, Христе, і святе воскресіння Твоє співаємо і славимо Бог наш, Ти бо єси Бог наш, хіба Тобі іншого не знаємо, ім'я Твоє іменуємо.

Популярні новини зараз
За це вас можуть оштрафувати навіть у власній квартирі: комусь з українців потрібно готувати до 100 тисяч гривень Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Бандитський Львів: хто такий Богдан Копитко, авто якого підірвали і розстріляли невідомі По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі
Показати ще

Прийдіть усі вірні, поклонимося святому Христовому воскресінню, бо Хрестом прийшла радість усьому світу. Завжди благословіть Господа, співаємо воскресіння Його: розп'яття, бо зазнавши, смертю смерть зруйнуй. (Тричі)"

Великдень, скріншот: YouTube
Великдень, скріншот: YouTube

Під час світлої Седмиці віряни можуть попросити прощення гріхів, благословення, дарування сил та здоров'я. Прості молитви допоможуть кожному заручитися підтримкою Всевишнього та отримати допомогу у скрутну хвилину. У цей час моляться і за померлих родичів.

Молитви за покійних

"Упокій, Господи, душі рабів Твоїх (імена), пробач їм усі гріхи їхні вільні та мимовільні, даруй їм Царство Твоє Небесне і створи їм вічну пам'ять." (Цю коротку молитву слід читати якнайчастіше).

"Пом'яни, Господи Боже наш, у вірі і надії на життя вічне тих, що почили рабів Твоїх (імена) І, як Благий і Людинолюбець, що гріхи відпускаєш і руйнуєш брехню, полегши, відпусти і пробач всі гріхи їхні вільні та мимовільні, визволи їх від вічної муки та вогню геєнського і даруй їм причастя та насолоду вічних Твоїх благ, які хто любить Тебе. Бо хоч вони й згрішили, але не відступили від Тебе, а безперечним Батьком і Сином і Святим Духом вірували, у Трійці славного Бога і Трійцю в Єдності православно до останнього подиху свого сповідали. Тому будь милостивий до них, і віру в Тебе замість діл прийми, і зі святими Твоїми, як Щедрий, мир, бо немає людини, щоб жила і не згрішила. Бо Ти один без жодного гріха, і правда Твоя – правда вічна; і Ти один Бог милості, щедрот і людинолюбства, і Тобі славу посилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духу, нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь."

Молитва, фото: lh3.googleusercontent
Молитва, фото: lh3.googleusercontent

Нагадаємо про найважливіші молитви за воїнів ЗСУ для мами, дружини та простих українців: "Пресвята Богородиця, Мати Христа почуєш".