Росія викрала близько 20 000 дітей з того часу, як владимир путін почав своє вторгнення на військове вторгнення в Україну.

Тепер, трохи більше ніж через рік, 31 українська дитина возз'єдналася зі своїми сім'ями і кажуть, що викрадачі поводилися з ними як з тваринами і змушували жити в брудних умовах.

Багато батьків, які проживають у російськомовних українських провінціях, були переконані, що безпечніше евакуювати своїх дітей у Росію подалі від лінії фронту. Українська мама Тетяна Влайко з Херсона розповіла, як у вересні минулого року її 11-річну доньку Лілю відправили до "шкільної поїздки" до окупованого Криму.

Вкрадена українська дитина, фото AP
Вкрадена українська дитина, фото AP

"Я боялася, - сказала Тетяна. - Це війна, і я сказала їй, що повернути тебе може бути не так просто. Але її друзі збиралися, і вона дуже хотіла піти".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Але коли батьки спробували повернути своїх дітей або хоча б просто зв'язатися з ними, вони виявили, що росія мала більш зловісні мотиви.

Микола Куліба, уповноважений із прав дитини в Україні, повідомив Daily Telegraph, що дітей утримували у жахливих умовах.

"Були діти, які п'ять разів міняли місце проживання за п'ять місяців, деякі діти кажуть, що жили з пацюками та тарганами", - сказав він.

Один із дітей, що повернулися, сказав на прес-конференції 14 квітня:

"З нами поводилися як із тваринами. Нас закрили в окремій будівлі".

Вкрадених українських дітей відправляли до російських "таборів перевиховання", де їм казали, що вони більше не потрібні їхнім батькам, і вселяли російську пропаганду.

Інесса Верташ із Берислава на півдні України розповіла The Times, що її син-підліток Віталій скаржився на повсюдне сексуальне насильство у російських таборах.

"Він сказав мені, що працівники табору змушували 13-річних українських дівчаток займатися з ними сексом" , - сказала Інесса.

Нагадаємо, що ЗСУ майже знищили елітний спецназ ГРУ Росії: заповнювати втрати Кремлю доведеться 10 років.

Раніше ми повідомляли, що "Антонов" не отримає жодної копійки страхових за знищений АН-225 "Мрія" - і керівництво це знало.