В Україні обговорюють питання щодо скорочення кількості предметів, які діти вивчають за шкільною програмою. З таким закликом виступив міністр освіти та науки Оксен Лісовий.

Про це міністр написав на своїй сторінці у Facebook. Він впевнений, що є безліч причин, щоб скоротити кількість шкільних предметів для українських дітей.

"Два роки COVID і рік повномасштабного вторгнення. Навантаження на дитину дуже високе: і психологічне, і розумове", Це і про велику кількість предметів, і про віддалене навчання, і про додаткові заняття, щоб надолужити втрачене", - заявив Лісовий.

Діти в школі. Фото: кадр з відео
Діти в школі. Фото: кадр з відео

Міністр нагадав, що учні 7-9 класів вивчають близько 20 предметів, що спричиняє стрес і змушує навчатися в онлайн режимі. Процес ускладнюється, оскільки в дітей немає гаджетів, а у викладачів адаптованих навчальних програм. Зрештою учні обирають собі пріоритетні предмети.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

На його думку, зараз варто звернути увагу на оптимізацію навчальної програми. Це дозволить дізнатися, яке навантаження отримують діти під час уроків і самостійне опрацювання вдома, й у якій формі відбувається навчання.

Також він нагадав, що з 2027 року учні у старшій профільній школі зможуть самостійно обирати напрямок для навчання.

Оксен Лісовий, скріншот Facebook
Оксен Лісовий, скріншот Facebook

Нагадаємо, як українцям отримати у спадок майно з окупації.

Раніше ми писали про те, як і коли чоловіки-переселенці мають стати на військовий облік