Українців деякий час лякали запуском повісток через додаток "Дія", але в Міністерстві цифрової трансформації спростували цю можливість. І ось, у Верховній Раді знову порушили це питання.

Член Комітету ВР із нацоборони Федір Веніславський в ефірі телемарафону заявив, що цю ініціативу в майбутньому можуть реалізувати.

"Потенційно в майбутньому ми маємо до цього прийти, оскільки цифровізація передбачає спрощення всіх дій і паперові повістки точно мають відійти в минуле. Але сьогодні це проекти не в короткостроковій перспективі", - сказав Веніславський.

Повістка, фото з вільних джерел
Повістка, фото з вільних джерел

За його словами, на даний момент Україна не має технічних можливостей для оцифрування військового обліку та запуску повісток через додаток. Але Веніславський не виключає, що з часом це все ж таки відбудеться.

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Міністр цифрової трансформації Федоров вже відреагував на слова Веніславського і запевнив, що повістки через додаток не приходитимуть.

"Послуг немає ні в розробці, ні в планах", - сказав він.

Федоров про повістки через "Дію"
Федоров про повістки через "Дію"

Керівник розвитку електронних послуг Мстислав Банік теж раніше спростував можливість розсилки повісток через "Дію", оскільки для цього є інші способи доставки. Після того, як через цей сервіс почали надходити судові повідомлення, з'явилися чутки.

"Ні, повістки не приходитимуть. Політична позиція, що "Дія" - це не сервіс роздачі повісток", - заявив він.

Застосунок "Дія". Фото: Youtube
Застосунок "Дія". Фото: Youtube

Нагадаємо, українцям нагадали про важливі вимоги під час загальної мобілізації: що завжди потрібно мати при собі

Раніше ми писали, що в Україні на війну мало не забрали студента, якби не суд: адвокат пояснив, як діяти