Дерматологи відзначають зростання випадків, коли люди все частіше почали стикатися з видами алергії, викликаними гель-лаками для нігтів.

Це може перешкоджати проведенню деяких операцій, таких як видалення катаракти, заміна суглобів або стоматологічні процедури. Про це повідомляє Daily Mail.

Здорові нігті. Фото: YouTube
Здорові нігті. Фото: YouTube

Хімічні речовини в гель-лаках для нігтів, відомі як метакрилати, можуть викликати алергічну реакцію, якщо потрапляють у шкіру, що призводить до відділення нігтів і виникнення сильного висипу, задишці і неможливістю нормально розмовляти.

Ті, хто страждає від такої "побічної" реакції, як виявилося, не можуть переносити контакт з цією хімічною речовиною, а вона, як повідомляється, використовується в рутинних процедурах, таких як пломбування зубів і заміна стегнових суглобів.

Популярні новини зараз
Українці матимуть інтернет у відключення світла лише за однієї умови: "Якщо у них є..." Останнє переведення стрілок: коли Україна перейде на зимовий час в 2024 році США застерегли Зеленського від спроб звільнити Буданова, – Джейсон Смарт "За день виконують норму в 2-3 місяці": ТЦК знайшли "золоту жилу" для мобілізації
Показати ще

Неякісні нігті, фото: Чорний список / Телеграм
Неякісні нігті, фото: Чорний список / Телеграм

Манікюр при використанні гель-лаку в домашніх умовах є найбільш вірогідною причиною хворобливої ​​реакції, викликаної тим, що ультрафіолетова лампа, за допомогою якої сушать лак, не використовується протягом тривалого часу. Однак навіть салонні процедури для нігтів можуть становити ризик, якщо майстер недостатньо кваліфікований.

Люди діляться власними прикладами, розповідаючи про "болісне відшаровування", набряки і пухирів, які вони мали після манікюру в салоні.

Проблеми з нігтями, скріншот: DailyMail
Проблеми з нігтями, скріншот: DailyMail

Нагадаємо, вчені готові продовжити життя людей на 10-50 років, але самі побоюються цього: у чому проблема

Як повідомляв "Знай.ua", запобігає звуженню судин і зміцнює імунітет: названо найкорисніший чай

Знай.uа писав, про це багато хто навіть не здогадувався: як ще можна використовувати часник - кулінарії не стосується