Видання Daily Mail розповіло дивовижну історію 100-річного доктора Говарда Такера, який є найстарішим майстром своєї справи.

Протягом 76 років, починаючи з 1947 року, він практикує медицину. Минулого року цей невролог із Клівленда (штат Огайо, США) опинився в Книзі Рекордів Гіннеса, будучи "найстарішим лікарем-практиком".

Говард Такер, скріншот: Youtube
Говард Такер, скріншот: Youtube

Середня тривалість чоловіків, у період, коли народився Говард Такер (1922), становила лише 58 років. Що ж не завадило лікареві пережити багато всього... включаючи сухий закон, Велику депресію, Другу світову війну, поліомієліт і навіть світову пандемію (COVID-19).

Згідно з дослідженням Бостонського університету, сьогодні лише 1 із 5000 доживає до столітнього віку. Крім "хороших генів" та везіння, доктор Такер має власні правила, яких дотримувався протягом усього свого життя.

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%
Показати ще

По-перше, невролог вважає за важливе підтримувати фізичну форму. Наприклад, до 80-річного віку чоловік захоплювався плаванням, бігом на короткі дистанції, походами та лижним спортом. Він завжди намагався пробігти до п'яти кілометрів на біговій доріжці, швидко.

Говард Такер, скріншот: Youtube
Говард Такер, скріншот: Youtube

І, крім цього, дуже важливо жити "повноцінно", не обмежуючи себе.

"Я п'ю мартіні і їм стейк по-нью-йоркски, але не щодня. Справжній секрет довголіття в тому, що секретів немає", - заявив він.

Нагадаємо, як знизити ризик захворювань серця: допоможе лише одна елементарна вправа

Як повідомляв "Знай.ua", вчені готові продовжити життя людей на 10-50 років, але самі побоюються цього: у чому проблема

Знай.ua писав, запобігає звуженню судин і зміцнює імунітет: названий найкорисніший чай