Українських водіїв активно готують до подорожчання пального після того, як влітку відбудеться можливе повернення акцизів на довоєнний рівень. Одні експерти схиляються до того, що ціни однозначно зростуть, інші обнадіюють, що ситуація буде під контролем.

Аналітик компанії "Центр біржових технологій" Максим Орищак впевнений, що значного подорожчання палива не буде, оскільки попит серед водіїв не зросте, незважаючи на сезон відпусток та посівних. За його прогнозом, з липня А-95 буде за ціною 49 гривень, а газ – близько 23 грн.

Каністра для бензину, скріншот: YouTube
Каністра для бензину, скріншот: YouTube

"Ціни на бензин зростуть вже в травні. Це трапиться на тлі рішення країн ОПЕК+ скоротити обсяги нафти, що видобувається, що викликало її подорожчання. Тобто для нас ціна закупівлі палива зросла. Реакція спекулятивного ринку дала стрибок цін нагору з рівня близько $75 за барель до $85. Але в квітні-травні ми побачимо спекулятивні коливання цін вниз і вгору з інших причин", - зазначив він.

На думку експерта Аналітичного центру "Об'єднана Україна" Олексія Куща, якщо вартість пального злетить, це не призведе до падіння попиту. Він впевнений, що зростання ціни завжди випереджатиме цей фактор.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Він наголосив, що продавці реалізують ресурс за максимальною ціною, і податки не відіграють жодної ролі.

"Якщо у машини бензиновий двигун, особливого вибору немає. Звичайно, можна пересісти з автомобіля на метро, ​​але якщо людині потрібно зробити в місяць певну кількість поїздок - наприклад, за місто до батьків - вона все одно заправлятиметься і їхати. Паливникам залишається лише намацати крапки, на яких у них буде максимальний прибуток", - додав експерт.

Пробка з машин, скріншот: Youtube
Пробка з машин, скріншот: Youtube

Нагадаємо, у ПФУ назвали, в яких областях українці отримують найбільші пенсії.

Раніше ми писали про те, що ПриватБанк скасував комісію на перекази з Польщі: доки діє тариф 0%