Всі знають, що зараз не особливо можна ходити різними полями, лісами і так далі - через загрозу підірватись на міні.

Наприклад, на Одещині навіть курортний сезон не відкриватимуть, бо в морі теж небезпечно. Можна зайти... але витягнутий уже мертвою людиною, натрапивши на міну.

Попередження про міни, фото gordonua
Попередження про міни, фото gordonua

З початком весняного сезону та підвищенням температури в Україні очікується збільшення кількості інцидентів, пов'язаних із підривами на мінах.

Це стосується, зокрема, регіонів, де проводяться сільськогосподарські роботи, включаючи прифронтові та колишні окуповані території.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Британські розвідувальні служби у соціальній мережі Twitter поділилися цим висновком у звіті про воєнні дії в Україні. Зазначається, що щодня надходять повідомлення про міни, що постраждали серед мирного населення, особливо в Херсонській та Харківській областях.

Міни, скріншот з відео
Міни, скріншот з відео

З настанням весни та активізацією сільського господарства ризик мінних інцидентів серед цивільного населення може значно зрости. На повне розмінування території України потрібно не менше 10 років.

Наприклад, наприкінці березня на Харківщині автомобіль дістався міні, внаслідок чого водій загинув на місці пригоди. Тому потрібно завжди бути гранично акуратними, тому що на коні стоїть ціле життя.

Нагадаємо, в Україні пояснили, чи буде "повна мобілізація" для перемоги на війні: "Найближчим часом..."

Як повідомляв "Знай.ua", в майбутньому Україна зможе себе і сама захистити: аналітик з виготовлення необхідної зброї

Знай.ua писав, курортний сезон пройде без українців - у пресцентрі "Південь" пояснили, куди краще не ступати ногою