Де у світі найдешевша курка, аналітики відслідкували, у якій країні куряче м'ясо коштує найдешевше, а де за нього треба заплатити шалені гроші.

Як виявилося, щоб скуштувати найдешевшу курятину, слід подорожувати в Індію. Якщо порівнювати з Києвом, то у столиці Індії куряче філе коштує дешевше. Про це йдеться у статті The Page.

Куряче філе. Фото: Youtube
Куряче філе. Фото: Youtube

У перерахунку на гривні кілограм цього продукту в Нью-Делі коштує в середньому 136 гривень, тоді як в Києві, що посів у цьому рейтингу друге місце, за кіло філе доведеться віддати 143 гривні.

Куряче філе. Фото: The Page
Куряче філе. Фото: The Page

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

На третій позиції опинився Пекін. У китайській столиці за кіло курячого філе треба віддати 146 гривень. Далі у топ-5 столиць із найдешевшою курятиною увійшли столиця Бразилії Бразиліа — 149 грн та столиця ПАР Кейптаун - 160 грн. Дешевше за дві сотні коштує кілограм філе і в столиці Казахстану Астані – 173 грн.

Куряче філе. Фото: The Page
Куряче філе. Фото: The Page

У столиці Кенії Найробі, столиці Польщі Варшаві та столиці Чилі Сантьяго і столиці Австралії Канберрі за кілограм курячого філе доведеться віддати понад 200 грн, але менш як три сотні.

Куряче філе. Фото: The Page
Куряче філе. Фото: The Page

У Вашингтоні (США) аналогічний продукт коштує 415 грн, а в Парижі (Франція) – 519.

Куряче філе. Фото: The Page
Куряче філе. Фото: The Page

Проте ціна - не основний показник, адже все залежить від купівельної спроможності громадян. Наприклад у Вашингтоні куряче філе - найдоступніше, за нього доведеться віддати лише 0,1% від середньої зарплати.

А от у Києві відсоток знаходиться на позначці в 0,7% від середньої зарплати.

Нагадаємо, ми писали, що в Україні подорожчали фрукти, як змінилися ціни.

Як повідомляв "Знай.ua" супермаркети перерахували ціни на популярну консервацію

Також "Знай.ua" інформував, "харчовий" експерт назвала, що українці їдять найбільше під час війни.