Триває повномасштабна війна, розпочата росіянами понад рік тому, 24 лютого 2022 року.

Мільйони українців – жінки, діти, пенсіонери – були змушені залишити власні будинки. Хтось виїхав просто до сусідніх регіонів, а хтось вирушив до Європи.

Українські біженці. Фото: скрін youtube
Українські біженці. Фото: скрін youtube

Багато чоловіків опинилися віч-на-віч із домашніми справами. І зараз експерт ресторанного бізнесу Ольга Насонова в ефірі телемарафону розповіла про те, як змінилися смакові уподобання громадян.

— Дивіться, яка цікава ситуація, чеки українців у супермаркетах зменшилися... менше витрачають, хоч ціни збільшилися? Здавалося, що тоді їдять? Картопля, якщо ціни піднялися – щоб не купувати м'ясо, рибу, але овочі також подорожчали. Каші? Крупи?

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

— Я думаю, що в магазинах більше купують те, що дешевше – цього року я бачу, що дешева картопля. У нас порівняно з Європою недороге м'ясо. Я можу сказати не з приводу магазинів, можу сказати з приводу ресторанного бізнесу, громадського харчування, бо я досліджувала питання. За цей рік смаки змінилися не суттєво, не так, щоб люди перестали щось їсти взагалі. Але є деякі тенденції, яких раніше не було. Ми знаємо, що багато людей завжди любили шаурму. Саме цього року шаурма побила всі рекорди за популярністю. По-перше, це пов'язано з тим, що багато жінок залишили країну. Багато чоловіків залишилися самі. Що можуть готувати? Пельмені, вареники – вони готують щось таке однотипне. А шаурма це недорога страва.

Нагадаємо, пенсіонери за кордоном: чи мають право на українську пенсію ті, що втекли від війни

Як повідомляв "Знай.uа", у Європі біженцям потрібно сплатити податки: Гетьманців бачить "добрий привід" стягнути ще - економіст

Знай.ua писав, коли українським біженцям можна подати документи на отримання карти побуту в Польщі?