У червні 2023 року дехто з українців можуть очікувати на грошову доплату. У перший місяць літа орієнтовно на суму до 1200 гривень більше отримають ті, кому було проіндексовано пенсії у квітні.

Приємну новину в червні можуть очікувати пенсіонери, які продовжують працювати, але які з моменту виходу на заслужений відпочинок здобули ще 24 місяці трудового стажу. До того ж загальний стаж повинен бути не менше 35 років.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Нагадаємо, що індексація відбулася у квітні, а виплати будуть аж у червні. Але за всі три місяці пенсіонери отримають надбавку. Річ у тім, що Пенсійний фонд ще повинен отримати дані про сплачені внески у 2023 році. А з ними якраз і затримка.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У разі якщо всі необхідні умови збігаються і пенсіонер зараз отримує 7 тисяч гривень, то в червні він отримає доплату в 1200 гривень. Гроші дадуть відразу за три місяці (із квітня по червень). Якщо пенсія є меншою, то і доплата буде нижчою.

З липня пенсіонерів очікує ще одне підвищення, більші пенсії отримуватимуть держслужбовці, а також ті громадяни, які працюють в органах місцевого самоврядування.

Нагадаємо, ми писали, що підвищення податків та зарплати у конвертах: до України багато вимог від Європейського Союзу.

Як повідомляв "Знай.ua" супермаркети змінили ціни на популярну консервацію: скільки коштує зелений горошок та кукурудза.

Також "Знай.ua" інформував коли українцям доведеться віддавати 53 чи 66 гривень за долар: експерт спрогнозував дике зростання курсу.