Українців попередили, коли очікуються магнітні бурі, які навіть при невеликому підвищенні активності можуть позначитися на стані здоров'я.

Збурення магнітного поля Землі внаслідок спалахів на Сонці може виявлятися з різною інтенсивністю, тривати від декількох годин до декількох днів. Магнітні бурі, в першу чергу, негативно впливають на людське здоров'я, а також завдають шкоди системам зв'язку.

Магнітні бурі. Фото: Youtube
Магнітні бурі. Фото: Youtube

За даними погодного сайту Meteoagent, магнітна буря атакувала планету 16 та 17 квітня. Сила явища досягла 4 бали з 10. Це означає, що бурю середньої потужності українці вже перенесли, проте найсильніша очікується 20 та 21 квітня. Її сила оцінюється у 5 балів.

Прогноз магнітних бур на квітень, УНІАН
Прогноз магнітних бур на квітень, УНІАН

Популярні новини зараз
Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

У цей період люди можуть відчувати різні симптоми, найчастіше головний біль і запаморочення, нудоту, підвищений тиск, біль у м'язах та суглобах, безсоння або сонливість, сильну слабкість, загострення хронічних хвороб. При сильному нездужанні краще звернутися до лікаря та взяти лікарняний.

Щоб послабити дію магнітної бурі та допомогти своєму організму, можна дотримуватися простих правил. Слід відмовитися від кави, алкоголю та енергетичних напоїв, а також від куріння.

Також у раціон рекомендується ввести більше овочів та зелені, виключити смажену та гостру їжу. Провітрюйте кімнату, особливо перед сном, і займіться спортом. Менше нервуйте, а перед тим, як лягти спати, приймайте контрастний душ.

Нагадаємо, спадний Місяць у другій частині квітня: що обов'язково потрібно зробити, а від чого утримуватися

Раніше ми писали, чи можна загадувати бажання? Землю накриє зорепад Ліриди: де можна побачити