Під час масового обстрілу та блекаутів українці обирали для оренди житло за певними критеріями, але оскільки ситуація стабілізувалася, вони повернулися до стандартних вимог.

Наразі українці обирають житло, відштовхуючись від стану приміщення та локації. Ще взимку, коли в країні були перебої зі світлом та обстрілами, їх цікавили квартири виключно на нижніх поверхах та з наявністю газових поставок, розповів президент Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України Юрій Піта.

Українці без світла, фото: Unian
Українці без світла, фото: Unian

"Вже не так звертається увага на поверховість, як це було раніше, на наявність газу, наприклад, менше звертають увагу. Тому ми повертаємося до переваг довоєнного періоду. Люди вже без якихось додаткових вимог шукають собі житло, просто під свої особисті вимоги: хтось любить верхні поверхи, хтось – нижні, хтось любить, щоб більше сонця було, хтось – менше та інше”, – розповів експерт.

Юрій Піта раніше висував прогноз, що навесні оренда квартир у столиці може подорожчати на 10%, це стосується й Київщини. Він зазначив, що в такій місцевості попит більший, а ціни приємніші.

Популярні новини зараз
У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

"Я можу сказати, що тенденції в області будуть схожі, пропозиція там є. Враховуючи, що в Київській області, особливо містах, які ближче до Києва, оренда дешевша за цінами, попит там теж буде. Якщо у людини є машина, а їй дешевше платити оренду, а це може бути дешевше на 20% за київськими цінами, то вона шукатиме в області", – заявив він.

Оренда житла, фото РБК
Оренда житла, фото РБК

Нагадаємо, якими будуть ціни на пальне в Україні після повернення акцизів.

Раніше ми писали про те, що працювати на 5 років довше: частина українок не зможе вийти на пенсію у 60 років