В уряді ухвалили важливе рішення щодо пенсій українців, які знайшли притулок за кордоном. Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Мінсоцполітики розробило постанову, якою вирішується одна з головних проблем пенсіонерів, які стали біженцями, виїхавши в інші країни. Так, пенсіонери, які виїхали з України, матимуть змогу отримувати пенсію міжнародними переказами через Укрпошту. Це стосується саме тих громадян, які в Україні отримували пенсію у готівковій формі.

Пенсіонери зі смартфоном, скріншот: YouTube
Пенсіонери зі смартфоном, скріншот: YouTube

Зазначається, що українці зможуть отримувати виплати за кордоном у відділенні пошти, але за умови, що "Укрпошта" може переказувати кошти до країни, де перебуває пенсіонер.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

"Тепер виплати можна буде отримувати у відділенні пошти за кордоном (за наявності технічної можливості у АТ "Укрпошта" здійснювати переказ коштів у країну перебування). Зазначена категорія пенсіонерів за кордоном зможе відновити отримання пенсії шляхом надсилання заяви поштою у порядку, визначеному Пенсійним фондом України", – повідомляє відомство.

Раніше інформаційний портал інформував, що українці мають шанс збільшити розмір пенсії на 50%: що потрібно зробити.

Також наш портал інформував, що в Раді хочуть накопичувати пенсії по-новому: що пропонують депутати.

Крім того, ми писали, у ПФУ назвали, скільки пенсіонерів отримують понад 10 тисяч гривень: статистика засмучує.