На Волині офіцер мало не забив до смерті підлеглого: залишив у крові після побиття берцями

У місті Володимир Волинській області трапився страшний випадок. 23-річний старший лейтенант жорстоко побив ногами свого 41-річного підлеглого, а згодом залишив помирати.

Історію розповіла сестра потерпілого Анатолія Грищука Наталія у Facebook. Солдат із 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого зазнав справжніх тортур з боку старшого лейтенанта Василя Арійчука.

Потерпілий Анатолій Грищук, кадр з відео
Потерпілий Анатолій Грищук, кадр з відео

Блогерша Раміна Есхакзай розлучилася з бойфрендом: одразу пояснила, чи чекати брудну білизну

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Колишня наречена українського артиста Віталія Козловського, блогерка та ведуча проекту "Ходять Чутки" на YouTube Раміна Есхакзай заявила про розлучення з бойфрендом після 5 років стосунків. Про це вона написала на своїй сторінці в соціальній мережі instagram.

Раміна Есхакзай та її бойфренд вирішили розійтися після 5-річних відносин. Блогерша зазначила, що вони розлучаються без будь-яких скандалів і не через зради чи фізичні знущання. При цьому, справжню причину розриву вона називати відмовилася.

Раміна Есхакзай. Фото: скрін youtube
Раміна Есхакзай. Фото: скрін youtube

Як українцям призначатимуть субсидії з 1 травня: важливі нюанси

Опалювальний сезон в Україні добіг кінця, а значить з 1 травня громадянам почнуть призначати субсидії в іншому розмірі, що відповідає літньому сезону.

У деяких випадках субсидія може не дійти отримувача. Наприклад, якщо цього впливають нові обставини - змінився склад сім'ї чи майновий стан. Про це слід повідомити Пенсійний фонд. У протилежному випадку допомогу можуть не виплатити або взагалі зобов'язати повернути гроші, що вже виплачені.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

ПФУ нараховує надбавки не в повному обсязі: у чому причина і кому не пощастить

Деякі пенсіонери мають право на надбавки до пенсії. Призначаються вони після досягнення 70-річного віку у певному розмірі, проте частина громадян так і не зможуть їх отримати в повному обсязі.

У Пенсійному Фонді нагадали, що українцям, які досягли 70-річного віку, належать щомісячні надбавки до пенсії у розмірі 300 гривень.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Студентів можуть мобілізувати: адвокат пояснив, коли відстрочка не діє

В Україні для учнів коледжів та ЗВО денної форми навчання діє право на відстрочку від мобілізації.

Юристи відповідають, чи можуть студентів все мобілізувати, які документи потрібні учням навчальних закладів для підтвердження права на відстрочку та чи можуть в Україні змінити закон "Про освіту".

Як сказано у статті 23 Закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", українці, які навчаються у коледжах, вишах на денній формі навчання (на стаціонарі), мають право на відстрочку від мобілізації.

Мобілізація, скріншот: YouTube
Мобілізація, скріншот: YouTube