В Україні триває повномасштабна війна, люди мають серйозні проблеми з фінансами, оскільки постійно зростає ціна на продукти, різні послуги... а зараз ще й подумують, щоб підняти вартість комуналки.

У цей же час Пенсійний фонд України повідомляє, що в нашій країні існує кілька категорій громадян, які мають право на знижку за використання та постачання природного газу, дотримуючись встановлених соціальних норм.

Нафтогаз, скріншот: YouTube
Нафтогаз, скріншот: YouTube

Така можливість існує за наявності газової плити та централізованого гарячого водопостачання – 3,3 куб. м. на особу на місяць; за наявності газової плити та відсутності централізованого гарячого водопостачання з газовим водонагрівачем – 5,4 куб. м. на особу на місяць; за наявності газової плити та газового водонагрівача – 10,5 куб. м. на особу на місяць.

Також українцям доступна пільга з управління багатоквартирним будинком – 21 кв. м. на особу та додатково 10,5 кв. м. на сім'ю.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Пільги на оплату газопостачання гарантуються законодавством та держава відшкодовує частину вартості спожитого палива. 2023 року межа доходу для пільг становить 3,76 тис. грн. Розмір допомоги залежить від категорії громадян. Наприклад на 100% знижку можуть розраховувати лише працівники музеїв та закладів культури у селах, екс-працівники навчальних закладів, медустанов, бібліотекарі у сільській місцевості тощо.

Газовий лічильник, скріншот: Youtube
Газовий лічильник, скріншот: Youtube

50% допомоги надають багатодітним сім'ям, сім'ям, які виховують дітей з інвалідністю, жертвам нацистських переслідувань, учасникам війни тощо.

25 відсотків – тим, хто має статус дитини війни.

Нагадаємо, "і 6 грн, і 8 грн за кіловат": українцям показали нові тарифи на світ

Як повідомляв "Знай.uа", в Україні, незважаючи на "обіцянки", зросли ціни на комуналку - за що тепер платити дорожче

Знай.ua писав, ПФУ налічує надбавки не в повному обсязі: в чому причина і кому не пощастить