В Україні планують заборонити ароматизовані тютюнові вироби, до яких входять сигарети з капсулами, IQOS та GLO. Відповідний законопроєкт під номером 9227 було зареєстровано у Верховній Раді 20 квітня.

Народні депутати пропонують заборонити територію України реалізацію ароматизованих тютюнових виробів. У записці пояснення до законопроєкту зазначено, що в Україні активно зростають вживання новітніх тютюнових виробів, зокрема електронних сигарет. За даними, у 2022 році 7% українців користувалися електронними сигаретами, хоча ще у 2019 році цей показник становив лише 1%.

Цигарковий кіоск. Фото: скрін youtube
Цигарковий кіоск. Фото: скрін youtube

Зокрема, депутати наголошують, що ароматизовані тютюнові вироби є інструментом заохочення куріння, особливо це стосується дітей віком від 12 до 17 років.

Кіоск з цигарками, кадр з відео
Кіоск з цигарками, кадр з відео

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Так, якщо законопроєкт №9227 підтримає парламент, то в Україні буде заборонено оптову та роздрібну торгівлю IQOS, GLO та іншими електронними сигаретами. Також з продажу приберуть тютюнові вироби, що містять смако-ароматичні добавки у будь-яких компонентах, таких як фільтр, папір, упаковка, капсула.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, будемо здоровішими чи біднішими? В Україні вирішили підняти акциз на тютюн та алкоголь, що станеться з цінами.

Також наш портал інформував, країна непитущих: у Раді заговорили про підвищення акцизу на алкогольну продукцію, на скільки стане дорожчим.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що в Україні активно дорожчають цигарки: чому від цього всі сторони в "мінусі" і чим небезпечна контрабанда.