Каші – незамінна складова столового раціону та відмінне джерело так званих повільних вуглеводів.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяОднак серед них є ті, які краще обмежити в харчуванні або просто споживати рідше.
Щодо найбільш шкідливої каші — кукурудзяна каша вважається менш корисною серед інших, оскільки її глікемічний індекс (ГІ) становить 80%.
Висока концентрація глюкози в каші не тільки підвищує рівень цукру в крові, але й може спричинити раптове збільшення у вазі. Однак кукурудзяна каша має і позитивні сторони: вона зміцнює імунітет, насичує організм енергією та знижує рівень холестерину.
Манна каша визнана другою за шкідливістю. Вона містить у 3-4 рази менше вітамінів та мінералів, ніж інші каші, а також велика кількість крохмалю та білка.
Третя найменш корисна каша – рисова. Найбільш шкідливим видом рису є білий шліфований, оскільки при обробці з нього видаляються майже всі вітаміни. Тому лікарі радять вживати страви із нешліфованого коричневого рису. Однак рис має свої переваги - він безпечний для алергіків і не містить глютену.
Слід зазначити, що корисність каші залежить не тільки від сорту круп, а й від того, на якій основі ми варимо кашу – воду чи молоко.
Нагадаємо, ціни на гречку падають уже 8 місяць поспіль: скільки коштує популярна крупа у супермаркетах
Як повідомляв "Знай.uа", цього разу не гречка: українців попередили про найбільший за останні 20 років дефіцит рису
Знай.ua писав, голубці скасовуються: в Україні різко стрибнули ціни на молоду капусту, кабачки та зелень