Каші – незамінна складова столового раціону та відмінне джерело так званих повільних вуглеводів.

Однак серед них є ті, які краще обмежити в харчуванні або просто споживати рідше.

Супермаркет, крупи: фото Знай.ua
Супермаркет, крупи: фото Знай.ua

Щодо найбільш шкідливої ​​каші — кукурудзяна каша вважається менш корисною серед інших, оскільки її глікемічний індекс (ГІ) становить 80%.

Висока концентрація глюкози в каші не тільки підвищує рівень цукру в крові, але й може спричинити раптове збільшення у вазі. Однак кукурудзяна каша має і позитивні сторони: вона зміцнює імунітет, насичує організм енергією та знижує рівень холестерину.

Популярні новини зараз
У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Крупи, скріншот: Youtube
Крупи, скріншот: Youtube

Манна каша визнана другою за шкідливістю. Вона містить у 3-4 рази менше вітамінів та мінералів, ніж інші каші, а також велика кількість крохмалю та білка.

Третя найменш корисна каша – рисова. Найбільш шкідливим видом рису є білий шліфований, оскільки при обробці з нього видаляються майже всі вітаміни. Тому лікарі радять вживати страви із нешліфованого коричневого рису. Однак рис має свої переваги - він безпечний для алергіків і не містить глютену.

Слід зазначити, що корисність каші залежить не тільки від сорту круп, а й від того, на якій основі ми варимо кашу – воду чи молоко.

Нагадаємо, ціни на гречку падають уже 8 місяць поспіль: скільки коштує популярна крупа у супермаркетах

Як повідомляв "Знай.uа", цього разу не гречка: українців попередили про найбільший за останні 20 років дефіцит рису

Знай.ua писав, голубці скасовуються: в Україні різко стрибнули ціни на молоду капусту, кабачки та зелень