Кабінет Міністрів заборонив стягувати борги за комунальні послуги. Стосується це територій, де ведуться бойові дії, окупованих районів та виключно тих боргів, що утворилися з початку повномасштабної війни. Про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

Українці, які були змушені покинути свої будинки через повномасштабну війну та евакуювалися в безпечніші регіони, можуть не платити за комунальні послуги. Зокрема, не стягуватиметься заборгованість, яка утворилася після 24 лютого 2022 року.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Втім, щоб не платити за комунальні послуги на законних підставах, доведеться спочатку зібрати низку документів, які повинні підтверджувати, що споживачі не проживають за вказаною адресою.

Реєстрація ВПО. Фото: скриншот з відео
Реєстрація ВПО. Фото: скриншот з відео

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Насамперед потрібно надати довідку ВПО, якщо людина евакуювалася в іншу область. У разі виїзду за кордон потрібен документ про тимчасовий притулок в іноземній державі. Також документи щодо роботи, лікування, навчання, проходження військової служби.

Раніше портал Знай повідомляв, в Україні, незважаючи на "обіцянки", зросли ціни на комуналку – за що тепер платити дорожче.

Також наш портал інформував, що в Україні хочуть удвічі підняти соціальну виплату для однієї категорії громадян: через війну стає все складніше.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ПФУ нараховує надбавки не в повному обсязі: у чому причина і кому не пощастить.