З початку повномасштабної війни в Україні запроваджено мораторій на підвищення цін окремих комунальних послуг.

Хоч небагато, але цей факт заспокоював українців, адже гаманці після зарплат стали "гіршими", ніж раніше, а ціни виросли на все довкола - навіть на найдоступніші продукти. Але, через рік, у країні активно ходять чутки про підвищення цін на комуналку, зокрема - на електроенергію. Через ракетні обстріли та атаки дронів росіян енергетична система України дуже постраждала і потребує відновлення.

наслідки ракетного обстрілу Києва
наслідки ракетного обстрілу Києва

Голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус поділився думкою щодо підвищення тарифу на електроенергію для населення.

Так, в ефірі телемарафону він зазначив, що енергосистема України в ході масового ракетного обстрілу російськими окупаційними військами завдала збитків на мільярди доларів.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Нам потрібні додаткові гроші на ремонт та відновлення енергосистеми. Ідуть дискусії, де можна було б цей ресурс отримати, тому що критично важливо, щоб в українців було світло і тепло наступної зими", - повідомив він .

Андрій Герус, УНІАН
Андрій Герус, УНІАН

Герус зазначив, що підготовка до наступної зими коштуватиме державі близько 40 млрд гривень. При цьому підвищення тарифів на електроенергію для населення хоч і обговорюється, але є крайнім заходом.

Що може бути з тарифами? для них велику проблему" , - сказав нардеп.

Він зазначив, що зараз українці платять за кіловат майже на 4 гривні менше, ніж український бізнес: 1,44 грн. та 1,68 грн. порівняно із 5,5 грн. за кіловат.

Показання лічильників електроенергії. Фото: Youtube
Показання лічильників електроенергії. Фото: Youtube

Нагадаємо, що електроенергія для українців подорожчає вдвічі: в офісі президента готують рішення.

Раніше ми повідомляли, що старих платіжок вже не буде: яких тарифів на світ слід очікувати на українців з 1 травня.