Найбільших російських активів в Україні, які належать олігарху Михайлу Фрідману та компанії, досі не було конфісковано. Українцям нагадали, що це колишній "Альфа-банк" (Sensbank), мінеральні води Моршинська, Миргородська та інші, а також мобільний оператор "Київстар" та сервіс helsi.me.

Про це Віктор Андрусів написав у своєму особистому Telegram-каналі, де регулярно висловлюється з приводу дій окупантів.

Віктор Андрусів, фото: Instagram
Віктор Андрусів, фото: Instagram

"Все це коштує десятки мільярдів гривень. До Фрідмана також варто додати ще жирних товаришів із VS Energy, росіяни Бабаков, Гінер та Воєводін, які володіють готелями прем'єр по всій країні та 5 обленерго. А ще сотнями інших підприємств та об'єктів. Все це теж оцінюється можна ще наводити приклади, але не озброєним оком видно, що конфіскація лише цих активів без проблем закриє виплату премій військовим, на яку нещасний Гетьманців ну ніяк не може знайти надходження", - написав Андрусів.

Михайло Фрідман. Фото: скриншот Youtube
Михайло Фрідман. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також ексерт вирішив нагадати про таке поняття, як громадянська конфіскація.

Українські захисники, скріншот: YouTube
Українські захисники, скріншот: YouTube

"Більше того, в Україні є інструмент громадянської конфіскації. За ним уже конфіскували чимало активів, але вони всі "чомусь" дуже дрібні. А от на серйозні активи то рук не вистачає, то часу. Усі перелічені російські олігархи вже під санкціями, які ввів Президент Зеленський, але бідні співробітники Мін'юсту та Мінекономіки ніяк не справляються.Чомусь.Але ми з вами чудово розуміємо що це за "чомусь".До чого я пишу цю посаду? А до того: с..а, ніколи не розповідайте нам, що у вас немає коштів на премії для військових», - додав експерт.

Публікація Віктора Андрусіва, скріншот: Telegram
Публікація Віктора Андрусіва, скріншот: Telegram

Нагадаємо, військовий збір 4,5%: де шукають гроші на 30 тисяч доплат військовим у тилу.

Раніше повідомлялося, що українці можуть отримати ще один вид соцдопомоги - навіть машину купити, але торкнеться не всіх.

Також, колекторів можна не боятися: українцям планують полегшити умови погашення кредитів – подробиці.