В Україні стрімко зростають ціни на багато продуктів харчування, що жителі нашої країни не встигають стежити за всіма змінами.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПоки росла ціна на гречку - підскочили ціниф і на яйця, а поки всі були захоплені стрибком вартості "курячих дарів", то не помітили, що і цибуля вже "позолотіла" в ціні. Наразі черга дійшла і до улюбленого м'яса українців - свинини. Але не поспішайте засмучуватися, адже є й добрі новини.
Так, не можна не помітити, що ціни на свинину у квітні побили усі "рекорди". Подорожчання кілограма м'яса порівняно з цінами у березні становило десятки гривень. Про це легко дізнатися завдяки даним порталу
Так, за місяць ціна грудинки зросла з 170,97 грн/кг до 190,40 грн/кг, лопатка подорожчала з 162,37 грн/кг до 189,19 грн/кг, а шийок – з 200,65 грн/кг до 247,31 грн/кг.
Підчеревок зріс у ціні з 161,49 грн/кг до 182,21 грн/кг, ребра – з 164,86 грн/кг до 182,21 грн/кг, а шашлик – з 180,16 грн/кг кг до 192,66 грн/кг.
Зазначимо, що різниця ціни у річному вимірі сягає 100 і більше гривень.
Незважаючи на подорожчання м'яса, сало, навпаки, подешевшало. Домашнє сало в середньому по супермаркетах подешевшало з 180,88 грн/кг до 179,00 грн/кг, а солоне сало – з 268,29 грн/кг до 263,10 грн/кг.
Нагадаємо, що запаси майже закінчилися: в Україні відновилося зростання цін на цибулю.
Раніше ми повідомляли, що українці не побачать дешевих яблук до літа: стало відомо, що буде з цінами.
Також стало відомо, що готуємо шампури та розтоплюємо мангал: українцям показали актуальні ціни на маринад та м'ясо для шашлику.