Незважаючи на повномасштабне вторгнення, українським пенсіонерам продовжують платити пенсії.

У 2023 році деякі пенсіонери отримають пенсію заднім числом. Перерахують пенсії вже починаючи з 1 квітня, проте виплатять з червня 2023 року.

На квітневе підвищення можуть розраховувати пенсіонери, які продовжують працювати та накопичили необхідну кількість стажу для перерахунку.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Для того щоб отримати 1000 гривень доплати пенсіонери мають мати не менше ніж 35 років стажу та виплату у розмірі не менше 7 тис. гривень. Такі пенсіонери отримають 1,2 тис. гривні доплати.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Розмір виплат буде визначатися індивідуально, чим вище в пенсіонера заробітна плата, тим більшими будуть виплати.

У червні місяці пенсіонери отримають доплату одразу за три місяці-квітень, травень та червень.

Причиною запізнення з нарахуванням доплат у Пенсійному фонді пояснюють тим, що необхідні дані про сплачені внески із заробітних плат у поточному році надходять до Пенсійного фонду із запізненням.

Гроші. Фото: скриншот Youtube
Гроші. Фото: скриншот Youtube

У найближчий час також планується підвищення пенсій для ще декількох категорії пенсіонерів. За рішенням Міністерства соціальної політики України, з 1 липня пенсії проіндексують для державних службовців, наукових працівників, працівників органів місцевого самоврядування.

Загальний відсоток індексації становитиме 19,7%. Втім сумма підвищення для кожного пенсіонера буде визначено окремо.
Підвищення буде залежати від того, який розмір пенсії отримує пенсіонер: чим вища пенсія, тим більше підвищення. Тож державні та науковці матимуть різну кінцеву суму після індексації.

Нагадаємо, ми раніше писали субсидії в Україні: Кабмін вніс зміни у процес надання допомоги

Як повідомляв портал "Знай.ua", головне встигнути: мільйони українців з 1 травня можуть втратити субсидії

Також "Знай.ua" писав, що на підвищення можна не сподіватися: у ПФУ розповіли, кому із працюючих пенсіонерів не перерахують виплати