Нардепи під виглядом боротьби з "ботофермами" запропонували доповнити Кримінальний кодекс статтею, що передбачатиме штрафи, виправні роботи та навіть позбавлення волі для громадян, за критику влади в соцмережах терміном від 5 до 7 років із конфіскацією майна.

Треба сказати, що законопроєкт злизаний з подібного в російській федерації, що ще раз підтверджує, що у Верховній раді досі сидять депутати, які отримують гроші українських платників податків, і працюють на рф.

Скандальний депутат Мазурашу. Фото: Facebook
Скандальний депутат Мазурашу. Фото: Facebook

Відомо, що авторами скандального законопроєкту виступають не менш скандальні нардепи Георгій Мазурашу та Сергій Кузьміних. Також вказано Максима Павлюка, Михайла Лабу, Олега Арсенюка.

Мазурашу був також одним з авторів законопроєкту про розстріл дезертирів та ідеї запровадження платного виїзду чоловіків за кордон під час війни, а його помічника ще у 2021-му було спіймано на хабарі.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Тим часом сам депутат після оприлюднення законопроєкту почав скаржитися на хейт. Критиків його законодавчих ініціатив нардеп називає "порохоботами". Він пише, що вже "забембався" читати "сміття" в інтернеті.

Замість огульного хайпу, пов'язаною з чмоєю цілком нормальною ініціативою, краще поясніть мені: А це нормально, коли обраний народом депутат має читати тонни сміття і ображань про себе в інтернеті? Я вже вибачте "забембався" поповнювати чорний список. Мені вже фейсбук попереджання скидує, що в мене великий блек-лист. — скаржиться депутат.

Також він висловив бажання, щоб і спецслужби вплинули на адміністрацію Фейсбуку, якщо ні я, ні мої помічники не можуть заблокувати мої численні фейкові псевдопрофілі.

Скриншот повідомлення, Facebook
Скриншот повідомлення, Facebook

Допис "слуги" Мазурашу про "огульний хайп" зібрав понад 440 коментарів. Але українці не переставали писати критичні коментарі під всіма його дописами на сторінці, причому, висловлюючи свою позицію, нерідко вдаються до вживання ненормативної лексики:

Скриншот коментарів, Facebook
Скриншот коментарів, Facebook

Скриншот коментарів, Facebook
Скриншот коментарів, Facebook

Скриншот коментарів, Facebook
Скриншот коментарів, Facebook

Також користувачів зацікавило, що депутат майже всюди показує знак "V".

Скриншот коментарів, Facebook
Скриншот коментарів, Facebook

Нагадаємо, ми писали, що нардеп образився на активістку за вислів та подав за суду - "Горобець без яєць".

Як повідомляв "Знай.ua" нардепи вигадали нові штрафи за популярні порушення ПДР.

Також "Знай.ua" інформував, українських водіїв зроблять пішоходами на 10 років, після штрафу у 68 тисяч.