Грузинські журналісти провели розслідування і з'ясували що грузинський бізнесмен Тамаз Сомхвішілі, причетний до ремонту російських бойових літаків та є партнером проросійського грузинського олігарха Бідзіни Іванішвілі.

Депутатка грузинського парламенту та колишня голова Нацполіції України Хатії Деканоїдзе, розповіла чому грузинський уряд незажаючи на те що засудив російську агресію, не надав Україні жодної допомоги. Деканоїдзе пояснила це тим, у країні сильний вплив має проросійський олігарх Бідзіни Іванішвілі.

Грузини, фото: скріншот із відео
Грузини, фото: скріншот із відео

"Грузинський олігарх Бідзіна Іванішвілі, який заробив свої статки в Росії на початку 1990-х років, зараз має значний вплив у Грузії. У 2012 році він став прем'єр-міністром, але наступного року подав у відставку і залишився в тіні", - пояснила вона.

Тамаз Сомхішвілі, володіє компанією "ТАМ-Менеджмент", яка діє на потужностях державного Тбіліського авіаційного заводу, та займається ремонтом і модернізацією російських літаків.

Популярні новини зараз
Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

Російські літаки порушили повітряний простір Швеції, скріншот
Російські літаки порушили повітряний простір Швеції, скріншот

"ТАМ-Менеджмент має представництво в Москві і входить до складу авіабудівної компанії "Сухой". Російські реєстри свідчать, що компанія активно виконує контракти від імені міністерства оборони Росії", – йдеться у публікації Kyivpost.

Український політичний експерт Віталій Кулик розповів про те, що у грузинських реєстрах знайшли підтвердження тому, що Тамаз Сомхвішілі та Іванішвілі мають спільний бізнес.

"Сомхішвілі, за рекомендацією Іванішвілі, був призначений керівником "ТАМ Менеджмент", а той, у свою чергу, призначив свого родича Георгія Сомхішвілі керівником спільних справ на Тбіліському авіаційному заводі. Обидва мають як британське, так і російське громадянство", - сказав Кулик.

Суд. Фото: скрин відео
Суд. Фото: скрин відео

У 1990-х роках Сомхішвілі був генеральним директором російських компаній "Лукойл", "Лукойл Маркетс" та "Роснефтекспорт". Його звинувачують в організації злочинних схем у Києві та Одесі, пов'язаних з вилученням землі з комунальної власності.

Українська компанія Сомхішвілі "Київський термінал" вимагає від міста Києва компенсації у розмірі 100 мільйонів доларів за інвестиційну угоду, за якою не було виконано жодних робіт, і яка була розірвана за взаємною згодою сторін у 2013 році.

ГУР Міністерства оборони України під час судових засідань у Києві, підтвердили, що Тамаз Сомхішвілі має російське громадянство.

Нагадаємо, ми раніше писали Грузія відмовилася вводити санкції проти росії: "Ми виходимо з інтересів нашої країни"

Як повідомляв портал "Знай.ua", Віталій Кличко згадав про 7-річного хлопчика на київському вокзалі, не стримавши сліз: "Він ще не знає, що..."