В інтернеті дуже швидко поширюється рекламне відео з Китаю, де показано дію "соціального рейтингу".

Через це відразу пішли порівняння з науково-фантастичним серіалом "Чорне дзеркало", адже подібне нам уже показували в одній із серій (S3EP1). Страшно усвідомити те, що вигаданий сюжет перекочував у реальне життя...

Китай, хворі на Covid. Фото: Youtube
Китай, хворі на Covid. Фото: Youtube

Зараз цей "соціальний рейтинг" багато вирішує в цій країні, хоч і не пояснюється, яким чином люди стають власниками "низьких оцінок". Єдине відомо, що мізерний соціальний рейтинг накладає заборону навіть на купівлю квитка (на літак чи поїзд, не важливо), а ще на бронювання номера в готелі або взяття кредиту в банку.

Якщо людині відмовлено у послузі – їй покажуть долонькою про це. І, що, можливо, жахливе в цій історії — громадян з низьким соціальним рейтингом показують на рекламних щитах, щоб усі бачили, які вони "погані".

Популярні новини зараз
Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття
Показати ще

"Черное зеркало" в Китаї, скріншот: TikTok
"Черное зеркало" в Китаї, скріншот: TikTok

"Черное зеркало" в Китаї, скріншот: TikTok
"Черное зеркало" в Китаї, скріншот: TikTok

У серіалі на основі "соціального рейтингу" люди обирали з ким їм краще спілкуватися, якими послугами вони можуть користуватися та багато іншого. Проте там вони могли виставляти один одному оцінки, що відрізняється від реалій у Китаї.

@never_give.up89

♬ Dreamland - 承利

Нагадаємо, "Голова павука": фанати Netflix залишилися здивованими після нового фільму Кріса Хемсворта

Як повідомляв "Знай.uа", творець The Last of Us натякнув, що наступний сезон серіалу не останній: "Маємо протриматися"

Знай.ua писав, "Дуже дивні справи" отримає несподіваний спін-офф: Netflix порадував фанатів Stranger Things