24 квітня 2023 року Івано-Франківський міський суд відправив під нічний домашній арешт офіцера однієї з частин Нацгвардії в Івано-Франківську, який лаяв та бив підлеглого. Про це Суспільному повідомила речниця Територіального управління Державного бюро розслідувань у Львові Тетяна Муравель.

З її слів, працівники ДБР скерували до суду клопотання щодо обрання запобіжного заходу — тримання під вартою з можливістю внесення застави у 800 тис. грн.

"Однак суд ухвалив рішення про визначення міри запобіжного заходу, як нічний домашній арешт, тобто обмеження пересування вночі", — повідомила Тетяна Муравель.

Також працівники ДБР розслідують ще два випадки перевищення службових повноважень цим офіцером щодо інших військовослужбовців.
На території військової частини у Франківську працівники ДБР опитали свідків та потерпілого. Їм вдалося встановити й інші факти знущання офіцера з військовослужбовців цієї частини.

У YouTube-каналі "Військовий кур'єр України" оприлюднили відео, в якому офіцер військової частини Нацгвардії України в Івано-Франківську б'є та лає строковика. Офіцера, який побив військовослужбовця, відсторонили від службових обов'язків. За цим фактом розпочали службову перевірку та повідомили у Територіальне управління Державного бюро розслідування у Львові.

Популярні новини зараз
Приречені на навіпголодне існування: частина стареньких буде жити на 2361 гривню У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, ми раніше писали командир, який побив солдата-строковика в Житомирі, постане перед судом: загрожує чималий термін

Як повідомляв портал "Знай.ua", "Виховна бесіда" кулаками та ногами: командиру за побиття солдата у Житомирі загрожує до 12 років в'язниці.

Також "Знай.ua" писав, що новозеландський доброволець врятував друга з України після 2 місяців полону: був у жахливому стані і пив антифриз.