МОЗ закликає звертатися на "гарячу лінію", якщо права порушують, та підказали логаритм оскарження висновку медико-соціальної експертної комісії.

Для цього необхідно протягом місяця звернутися до самої комісії, або до центральної, чи обласної комісії з письмовою заявою. Де буде проведений повторний огляд і винесене нове рішення. Про це повідомляють в МОЗ.

Медкомісія.  Фото: скриншот Youtube
Медкомісія. Фото: скриншот Youtube

Це рішення також можна оскаржити у центральній МСЕК МОЗ України.

Інфографіка МОЗ
Інфографіка МОЗ

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У складних випадках експертні комісії можуть направляти осіб, які звертаються для встановлення інвалідності, для проведення медико-соціального експертного обстеження до:

  • Українського державного науково-дослідного інституту медико-соціальних проблем інвалідності (м. Дніпро)
  • Науково-дослідного інституту реабілітації інвалідів (м. Вінниця).

Після відповідного обстеження науково-дослідні установи складають консультативні висновки, які мають рекомендаційний характер для комісії.

Інфографіка МОЗ
Інфографіка МОЗ

рішення комісій усіх рівнів можна також оскаржити в суді в установленому законодавством порядку. МОЗ звертає увагу, якщо під час проходження медико-соціальної експертної комісії порушують ваші права, звертайтеся телефоном на "гарячу лінію" МОЗ: 0 800 60 20 19. - зазначають в Урядовому порталі

Інфографіка МОЗ
Інфографіка МОЗ

Інфографіка МОЗ
Інфографіка МОЗ

Нагадаємо, ми писали, як правильно пропускати швидку на дорозі: основні правила для водія і пішохода.

Як повідомляв "Знай.ua" Дмитро Комаров з "Світу навиворіт" зробив висновок щодо "рідкісної" української повені.

Також "Знай.ua" інформував, лікарі "витягли" пацієнта з паралічу, включаючи йому улюблену музику щодня.