Міжнародна експертна група Єрмака-Макфола рекомендувала країнам, які запровадили санкції проти росії, додати "збір на відновлення України" до всіх віз для росіян, які бажають в'їхати до Європи.

Новий план дій щодо посилення санкцій передбачає стягування зі звичайних росіян так званого податка на відновлення України при отриманні туристичних віз. Про це йдеться у відповідному документі. Експерти зазначили, що багато країн уже запровадили заборону на в'їзд по туристичних візах для росіян, а інші можуть зробити те саме або додати пропонований збір до всіх віз.

"Тоді росіяни зможуть обирати: сплатити додатковий збір та виїхати до Риму або не платити його та виїхати у відпустку до Мінська", - додали в документі.

Рекомендація від групи Єрмака-Макфола
Рекомендація від групи Єрмака-Макфола

Також група Єрмака-Макфола пропонує знизити нафтову стелю з 60 до 45 доларів за барель, розширити список санкцій для фізичних осіб, а також блокувальні санкції для 10 найбільших банків росії.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Ці пропозиції мають бути у світових лідерів, наголосив керівник ВП. Ще в Україні надалі планують запровадити у нові санкційні пакети російських пропагандистів та спортсменів, які активно підтримують війну.

Андрій Єрмак, фото: Instagram
Андрій Єрмак, фото: Instagram

Нагадаємо, соціальний рейтинг з "Чорного дзеркала" з'явився в реальному житті: тепер просто так не візьмеш кредит і не поїдеш

Раніше ми писали про те, що ЗМІ розкрили правду про грузинського підприємця Сомхвішілі, який хоче відсудити у Києва $100 млн: "Ремонтує російські літаки"